Det finnes ingen tidsfrist for å bestille bil. Det er mulig å dukke opp på flyplassen for et prisanslag på en leiebil, men dette anbefales sjelden. Dette blir ofte dyrt, samt at det er flere beslutninger som må tas, før du kan få nøklene utlevert. Bruk heller ukene, eller månedene før ferien godt, og søk etter de beste bilene på markedet. Dette vil du vinne på under bilferien din!

Nå finner du de beste bilene

De beste bilene til neste års ferie, kan finnes på nett allerede nå. Dersom du er sikker på hvor ferien din skal være til neste år, kan det lønne seg å bestille i så god tid som mulig. Dette gjøres med både hotell og flybilletter. Det er likevel mindre vanlig å alltid forhåndsbestille bil til utleie. Med moderne teknologiske muligheter, kan du enkelt undersøke tilbudene. Lei via mobilen, eller undersøk ulike firmaer på nett.

  • De beste bilene er ofte tilgjengelig flere måneder før ferien
  • Moderne teknologi lar deg bestille bil på mobil
  • Det lønner seg å forhåndsbestille bil

Corona-pandemien har vist hvordan planlegging av ferie til utlandet kan endre seg raskt. Dersom du planlegger å leie en bil i utlandet, kan det som oftest lønne seg å kjøpe med en avbestillingsforsikring. Du kan eventuelt også ta i bruk ditt kredittkort under bestilling, for ekstra sikkerhet. Disse tilbyr ofte ulike forsikringer ved leie av bil. Det lønner seg likevel å bestille på forhånd. Slik finner du enklere de beste tilbudene.

Disse bilene forsvinner først

Noen biler er mer populære blant nordmenn, enn andre. I høysesongen er det ikke sjeldent at de mest populære bilene er vanskelig å få tak i. Dersom du er ute etter en konvensjonell bil i en rimelig prisklasse, er det viktig å være tidlig ute. Du bør også bestemme deg tidlig, dersom du ønsker en sjelden bil. Det er ofte færre av disse, og som gjør de vanskeligere å få tak i.

  • Bestill bil tidlig for de beste prisene
  • De mest populære bilene forsvinner raskt i høysesongen

Dette må du huske på

Å bestille bil på forhånd lar deg senke skuldrene, og tenke godt gjennom tilbudene. Se at alle sjåfører er lagt inn i forsikringen, og forsikre deg om at dette er en trygg forsikring. Gjør deg godt kjent med nye lover og regler, dersom du kjøre i utlandet. Se at dimensjonene til bilen passer ditt reiseutstyr, og velg gjerne en miljøvennlig bil. Å bestille bil tidlig gir mer frihet til å endre på valget senere.

Biler i Norge og utlandet

Når du leier i Norge, vet du ofte hva slags bil du kan få. I utlandet kan utvalget derimot være annerledes. Kjøremåte og veikultur varier, og med dette kan utvalg av bil også variere. I områder som Øst-Asia, Sør-Amerika og Afrika, kan du merke at du kanskje ikke får bilen du ønsket, på kort frist. I slike tilfeller er det viktig å være tidlig ute. Ta gjerne kontakt med leverandør for veiledning.

Ulike rabatter

Etterhvert som ferien nærmer seg vil forespørselen etter biler øke, og prisene med. Selskapene ønsker å forsikre seg i god tid om at deres biler blir utleid, og senker dermed ofte prisene tidlig. Etterhvert som utvalget minsker, vil prisene økes med etterspørselen. Utvalget blir dermed raskt mindre. Ulike utleieselskap kan logge din trafikk på deres nettsider. Dette kan føre til økte priser, dersom mange søker etter de samme bilene.

Dersom du er medlem av en forening, kan du enkelte ganger få rabatt på leiebil. Som oftest er din forening tilknyttet én enkelt leverandør. For å sikre deg rabatten, må du derfor være sikker på at leverandøren har et utvalg du er interessert i. Enkelte utleiere tilbyr rabatter som studentrabatt, partnerrabatt, samt avslag i ukedagene. Mange rabatter blir kun aktivert dersom du bestiller og betaler for bilen på forhånd.

Finn de beste leiebilene

Om du skal kjøre på norgesferie eller utlandet, vil du alltid ha den beste bilen til ditt formål. Du vil enklere kunne finne denne, dersom du sammenligner flere biler og leverandører på forhånd. Dette kan du gjøre på store ferienettsider med egen reisesøkemotor, eller på nettsider som spesialiserer seg på å sammenligning av leiebil. Dette gir muligheten til å se hva de ulike leverandørene kan tilby, på en effektiv måte.

På denne måten kan du se biler fra ulike merker, med ulik størrelse, variasjoner i utslipp, samt effektivitet. Slik vil du også se prisvariasjoner. Velg ditt budsjett og biltype, og se hva du får for pengene dine. Dette kan også lønne seg dersom du er sent ute med å bestille. I stedet for å sortere gjennom hver enkelt leverandør, får du slik hele utvalget på én og samme nettside.

Få forsikring i tide

Det kan kreve arbeid å få på plass alle nødvendige forskringer for deg og bilen du skal bruke på feire. Det er flere forsikringer som trengs når du leier bil. Dette er spesielt viktig dersom du skal reise til utlandet. Det finnes blant annet tyveriforsikring, kasko- og ansvarforsikring, personlig ulykkesforsikring, samt veihjelp. Du kan få forsikring gjennom billeverandør, men det er ikke alltid du vil trenge alle. Med dårlig tid, kan du overse slike detaljer.

Det er derimot ikke kun bilen som trenger forsikring på tur. På ferie trenger du blant annet en god reiseforsikring. Det er viktig å gå gjennom dine forsikringer på forhånd. Undersøk hva dine forsikringer dekker på tur, og hva din egenandel er. Trenger du å kjøpe eller endre forsikringer, bør dette gjøres i god tid før avreise. Priser kan variere mellom leverandørene. Undersøk dette på forhånd, får å unngå å betale for mye.

Oppsummering

Å leie bil kan være et flott tilskudd, dersom du skal på ferie i Norge eller utlandet. Mange har fått øynene opp for slike ferieturer i det siste. For å få tak i de beste bilene, er det derfor lurt å være tidlig ute. Det kan lønne seg å sette opp et varsel på en reisesøkemotor, for å få de beste tilbudene. Prisene på biler til utleie vil øke nærmere din avreisedato.

Fordeler

Ved å være tidlig ute, kan du få mange fordeler. Du kan slik få tak i de beste bilene, men også mer tid til å tenke, samt ta gode valg. Dersom du kommer først i køen, kan du velge bort unødvendige forsikringer, eller bruke rabattkoder på gode biler. For bedre priser kan det også lønne seg å bestille bil samtidig som fly og hotell.

Published on :Posted on